Szereted kényeztetni az ízlelőbimbóid? Akkor a svédpuncs a te italod! Melegséget hoz a hideg őszi éjszakába, és a társaság központi eleme is lehet a panelban, vagy akár az Alpokban is egy faházban a világ végén. Az ital kicsit több hozzávalót tartalmaz, ezért külön kiírom őket:
» 1 l vörösbor (lehetőleg könnyű)
» 6-8 cl borpárlat
» 2 teáskanál cukor
» 10 szegfűszeg
» 1 tk. ingwerpor
» 1 tk. kardamommag
» 100 g mandula (aprítva)
» 100 g mazsola
A teendőink pedig nem mások, mint egy nagy lábosba beleönteni a bort és párlatot. Ezután jöhet a cukor, szegfűszeg, kardamommag valamint az ingwepor. Ezeket mind felmelegítjük és még a forrás előtt levesszük a tűzről és pár óráig állni hagyjuk. Beletesszük a mazsolát és mandulát, újra felmelegítjük és poharakba töltjük. A recept 10 pohárnyi finom italhoz elegendő.